Onze lokale producenten
Onze restaurants Le Fournil en Il Forno serveren allebei vooral streek- en seizoensproducten.
Ontdek hier alle lokale producenten. Met hun rijke kwaliteitsproducten schrijven zij mee aan ons succesverhaal.
ORVAL
Trappistenbier en Kaas


Met zijn bittere en fruitige smaak is het Orvalbier uitgegroeid tot een sterke referentie in de bijzonder populaire wereld van de authentieke trappistenbieren.
Orval is een bier van hoge gisting en lange lagering. Zo krijgt het zijn complexe, fruitige karakter en die subtiele harmonie tussen volrond en bitter.
Als ambassadeur van Orval sinds 2009 (en de onderscheiding “CUM LAUDE”) bieden wij u een unieke beleving met ons interieur in de kleuren van de bekendste Belgische trappist!
Wij schenken Orval Trappistenbier (tot 4 jaar oud) gekoeld of op kamertemperatuur.

BROUWERIJ LUPULUS
Bieren
Lupulus (het vroegere Les Trois Fourquets) is een Belgische familiebrouwerij in de gemeente Courtil (Gouvy) in de provincie Luxemburg. De brouwerij maakt vooral het gelijknamige bier Lupulus.
BROUWERIJ DES TCHÈTS
Bieren
Brouwerij des Tchèts is een jonge coöperatieve in het kleine dorp Neuvillers, vlak bij Libramont, waar elk jaar de bekende landbouwbeurs plaatsvindt. De brouwerij is een project van elf bevriende bierliefhebbers: de Tchèts. Een ‘tchèt’ is het Waalse woord voor ‘kat’, en ook de bijnaam van de dorpsbewoners.


BROUWERIJ DE LA LESSE
Bieren
De brouwerij de la Lesse is een vennootschap met sociaal oogmerk die artisanaal bier brouwt. Hier wordt de wereld heruitgevonden met zinvolle projecten: ecologische en lokale ingrediënten, energiezuinige installaties en een lokale eerlijke handel.


saint-monon
Bieren
De brouwerij La Saint-Monon is een familiebedrijf dat in 1996 werd opgericht. De brouwerij is gevestigd in enkele boerderijgebouwen, op de grens met de Ardennen en Famenne. Vandaag produceert de brouwerij ongeveer 700 hl. Drie uitgesproken La Saint-Monon bieren vielen al meermaals internationaal in de prijzen.
saveurs de fruits
Artisanale fruitwijnen
Het ambachtelijke en kleine familiebedrijf Saveurs de Fruits bestaat sinds 1991. Hun aanbod bestaat uit:
- fruit- en bloemenwijnen
- confituren en geleien
- streekproducten
Het bedrijf was oorspronkelijk gevestigd in Héron (een klein dorp in Hesbaye), maar verhuisde in 2003 naar Bièvre (Naamse Ardennen).


En direct de mon élevage
Coöperatie voor familie en ecologisch verantwoorde landbouw
Boeren, bijeengekomen in een coöperatie, bieden u kwaliteitsrundvlees aan dat is geproduceerd op familieboerderijen die het milieu respecteren.


ÉLEVAGE DES BEAUX CHÊNES
Kippen
Kwaliteitsvee: kippen, Mechelse koekoeksklok. Lokale producent.


BUFFL'ARDENNE
Bio buffelmozzarella
Buffl’Ardenne is een Belgische mozzarella met het CERTISYS-biolabel. Zijn smaak is verrassend en authentiek. En de passie van deze ambachtelijke producent, dat proeft u meteen. 100% biologische buffelmelk.
LA BERGERIE D'ACREMONT
Schapenkaas
Na enkele jaren bij boeren in Zwitserland te hebben gewerkt besloot Peter om er een opleiding tot kaasmeester aan de École de Fromagerie et de l’Industrie te volgen. Samen met zijn echtgenote Barbara hebben ze meer dan 250 Belgische melkschapen, een met uitsterven bedreigde inheemse soort. Ze verwerken de dagverse melk op de boerderij zelf


LA FERME DES SUREAUX
Geitenkaas
Een kleine boerderij van 30 ha in Maissin, een klein dorp in de Belgische Ardennen.


WAGYU BEL
Het fokken van raszuivere Wagyu-runderen
Al drie generaties lang exploiteert de familie Calay een boerderij in Orsinfaing, een klein dorpje gelegen tussen de Ardennen en de Gaume in de provincie Belgisch Luxemburg. Met veel veranderingen door de jaren heen, is de overdracht eerst van vader op zoon en daarna van vader op dochter.
ETS HARTMAN ET FILS
Ham "Le Délice de la Sûre"
Le Délice de la Sûre is een artisanale rauwe, gedroogde en licht gerookte ham.


Boucherie Lefébvre
Boucherie artisanale & familiale
Op 6 maart 1952 opende René Lefèbvre zijn slagerij in Wellin. In de loop van de tijd is het de enige traditionele slagerij in de regio geworden. Het etablissement werd op 1 oktober 1986 overgenomen door Philippe Lefèbvre en zijn vrouw Évelyne. In 2001 voegde hun zoon Benjamin, afgestudeerd aan de ITCA in Suarlée, zich bij hen. Sindsdien heeft het familiebedrijf zich kunnen ontwikkelen volgens de smaak van zijn klanten, terwijl hij zijn traditie van kwaliteit voortzet. De winkel is uitgebreid en de werkplaatsen zijn getransformeerd om te voldoen aan de hygiënenormen en de huidige wetgeving.
Réseau paysan
De hele provincie Luxemburg in een kortsluiting
Réseau Paysan is een coöperatie die de distributie van producten van meer dan 90 producenten en ambachtslieden in de provincie Luxemburg naar restaurants en onafhankelijke verkooppunten en niet-groothandels faciliteert.
De coöperatie coördineert ook een producentenwinkel in Libramont.


BAKKERIJ LE MILLEFEUILLE - REDU
Eerlijk, ambachtelijk brood …
Bakkerij Le Millefeuille ligt in Redu, in het hart van de Belgische Ardennen. Ze verkopen eerlijke, elegante en vooral smakelijke producten boordevol ambachtelijk vakmanschap.