LE FOURNIL & IL FORNO

RESTAURANTS • BRASSERIES • HÔTEL ***

Wat te doen in Redu?

Het dorp Redu staat vooral bekend om zijn boekhandels die in het dorp gevestigd zijn. Maar tijdens uw verblijf in ons hotel “Le Fournil” vindt u nog tal van andere activiteiten.

BOEKENDORP REDU

Bent u een fervente lezer? Dan is het boekendorp Redu, waar wij gevestigd zijn, zeker iets voor u. In 1984 startte het grote boekenavontuur in het dorpje Redu. Een bestseller! Want vandaag trekt het dorp ook bezoekers uit het buitenland.

SAINT-HUBERTKERK IN REDU

De Saint-Huberkerk, centraal in het dorp, dateert van 1851.

Stap er gerust eens binnen. De kerk is namelijk elke ochtend open.

DIDACTISCH KUNSTMUSEUM MUDIA IN REDU

Zoals de slogan ‘Kunst anders bekeken’ (L’art autrement) laat vermoeden, belicht dit museum kunst op een andere manier. Het doel? De mensen zich laten amuseren! Meer dan 300 originele en internationale werken (gotisch, renaissance en hedendaags) schetsen een uniek beeld van de fantastische geschiedenis van de kunst. Onder meer deze kunstenaars komen er aan bod: Véronèse, Brueghel, Rodin, Spilliaert, Wouters, Picasso, Modigliani, Giacometti, Magritte, Hergé, Franquin en Geluck.

PAPIERWORKSHOP

Geen papier, geen boeken! Maar wist u dat we ook papier kunnen maken van groenten? Echt!

 

Stap binnen in dit bijzondere atelier en ontdek enkele verrassende oude technieken om papier te maken.

DRUKKERIJMUSEUM

Het Musée des Imprimés en Luxembourg is gevestigd in de Librairie Ardennaise in Redu. Het kleine museum schetst de geschiedenis van de drukkerijen in de provincie Luxemburg. De reconstructie van een oude drukkerij met een drukpers (die werkt!) is een bezoek zeker waard.

EURO SPACE CENTER

Een ludiek centrum waar u alles over de ruimte en de ruimtevaart leert. Uniek in Europa! Laat u onderdompelen in de wondere wereld van de astronauten en herbeleef de belangrijkste momenten voor de ruimtevaart! Trek na afloop naar de Maan. Daar wacht u een 5D-bioscoop, tentoonstelling, planetarium en Moonwalk XP/Marswalk XP.

HET GROTE WOUD VAN SAINT-HUBERT

Land van herten, bossen en legendes, een verplichte bestemming voor elke natuurvakantie. Het Grote Woud van Saint-Hubert strekt zich uit over 100.000 ha, waarvan meer dan de helft bebost is! Het woud heeft uitlopers in 10 gemeenten: Daverdisse, Wellin, Tellin, Libin, Libramont-Chevigny, Saint-Hubert, Tenneville, Nassogne, Sainte-Ode en Bertogne.

CIRCUIT DE RANDONNÉE "ENTRE LESSE ET LOMME"

Entre Lesse et Lomme | Wandeltocht van 78 km in de Ardennen

LOCA-BIKE

Verhuurcentrum voor elektrische mountainbikes in Libin.

Om u de mooiste plekjes van onze Ardense bossen te laten ontdekken, staan ​​er verschillende routes tot uw beschikking; van gezinswandelingen (met kinderzitjes of 2-zits aanhanger) tot zeer heuvelachtige technische wandelingen voor de meest ervaren (met of zonder gids).